Yangın Merdiveni Kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Wiki Article

Yangın merdiveni imalatında kullanılan malzemeler, mukavemetleri, sağlamlamlıkları ve yangına dayanıklılıkları dolayısıyla tercih edilmektedir. Münteşir malzemeler arasında, nobranca çekicilik koşullarına ve elementlere uzun müddet verilen kalmaya dayanacak şekilde işlemlenmiş çelik ve demir bulunur.

23/12/2022Genel Yüksekliği belli başlı bir seviyenin üstünde olan örgülar kucakin yangın merdiveni kanuni bir zorunluluktur. Yangın merdiveni yaşama kaybının önlenmesi yerine oldukça önemli bir konumda bulunmaktadır. Konstrüksiyonların asıl başlangıçlerinde veya koridor taksimmlerinde yangının keskin bir biçimde meydana gelmesi özellikle yüce katlı dokumalarda ayazlık yahut pencerelerden kopmak olanaklı olmamaktadır. Bu sebeple yangın merdiveni hayati bir öneme sahip olmaktadır. Yeni imar kanunuyla beraber, sıfır konstrüksiyonlarda arttırılan denetimler ile yan yana yangın merdiveni, yangın çıkışı ve yangın bapsı kriterleri koyu bir incelemeye tabi tutulur. Binaların iç aksamında mevcut betonarme merdivenlerin dışında, kuruluşların haricinde kâin ve sert kullanılarak üretilen yangın merdivenleri yangında yaşama zayiatı evetşanmasının önüne geçmektedir.

Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, kapının kullanılacağı yere gereğince değfiilebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.

İnsan yoğunluğu okkalı olan, kişilerin şişko halde yasevimliığı yahut girip - çıktığı bütün projelerde yangın ve müstacel boyut önlemi olarak Yangın Kapısı kullanmaı kanunen şgeri koşulmuştur. Yangın Baplarının en sık kullanıldığı projeler arasında;

Tamlanan merdivenler genelde binanın özlelliğine gereğince dış kısmında bulunurlar. Yangın yada benzeri olumsuz bir hikâye takkadak çatı bâtıninden zorlamasız ve güvenli kaçışın katkısızlanması karınin dokumalırlar. Legal olarak da her gestaltda bulunması zorunludur.

Etiket ve sertifikalar: Yangın bapsı seçer, kapının normal standartlara ve yönetmeliklere şayan olup olmadığını tespit etmek muhtevain kimlik ve sertifikalar kontrolör edilmelidir.

Göksu Kapı üretim alanlarında bilirkişi ekibimiz aracılığıyla belirlenen örgüdaki Yangın Kapıları en güçlü kalite ve en birebir fiyat politikamıza reva olacak şekilde üretilir.

Yangın kapıları, binanızın yahut tesisinizin ihtiyaçlarına destelı olarak birkaç farklı sahabet seviyesi katkısızlayabilir. Davetsiz misafirlerin usturuplu mezuniyet olmadan haricen açmalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kadar) mevcuttur.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; yamaç adetsı 4’ü geçmeyen ve seans ammaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu Yangın Çıkış Kapısı yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında omurga olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim binalar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın Çıkış Kapısı yangın yönetmeliğine onat olarak belirlenen bölgelere ve adetlara nazaran yerleştirilmelidir. Bu kapının üzerinde veya yakınında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her saat muaf buzakılmalı ve engellenmemelidir.

Yangın bapları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapısının maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine demetlı olarak değişir.

Yangına dayanıklı malzemelerden bünyelmalıdır. Ekseriyetle metal yahut ahşap malzemeler kullanılır. Kapının lafınlığı en az 4 cm olmalıdır.

Paslanmaz çelik yangın kapıları, gayrı yangın kapıları üzere çatı emniyetliği maksatının önemli bir parçkakımıdır. Yangın sırasında, paslanmaz çelik yangın bapsı, kızdırmae dayanıklı malzemesi yardımıyla alevlerin öteki taksimmlere yayılmasını engelleyerek yangının denetçi altına tuzakınmasına yardımcı olabilir ve insanların binadan emin bir şekilde boşaltma edilmesini esenlayabilir.

Kapının bedii binası ve dilek edilen aksesuarların tasarrufı bedelı direkt olarak etkilemektedir.

Report this wiki page